March 4, 2010

Sequoia es Kings Canyon Nemzeti Park


Sequoia Nemzeti Park a Sierra Nevada hegyvonulat legdelibb nemzeti parkja. Utunk Visalia felol visz be es majd Fresno fele hagyjuk el a parkot.




Nem akarom reszletezni a park latnivaloit, mert aki ide eljutott az tobb mint valoszinu tisztaban van vele mit erdemes megnezni. Ha nem akkor sincs gond, hiszen a bejaratnal minden autos kap egy terkepet amin az erdekes latni valok jelolve vannak.


Amit szerintem mindenkinek latni kell az Moro rock. egeszseges embernek nem gond megmaszni, ha jol emlekszem kb 400 lepcsot kell maszni a kilartohoz. Haromszazhatvan fokos egyeduli kilatasban lesz jutalmunk.


A masik fontos latnivalo es senki nem tudja elmulasztani a Sequoia fenyok. Ez a kep csak egy a sok kozul.


Egy fenykepet ez is meg er. De szamolni kell vele, hogy tomeg lehet mert szinte minden turista kotelezonek tartja ezt a latvanyossagot megorokiteni.


Tobb helyen elofordul, hogy ket auto nem fer el egymas mellett, de mindenki nagyon udvarias. Senki nem rohan es senki nem idegeskedik.


Ehhez hasonlo tablakkal gyakran talakozunk. Kis emlekezteto, hogy mi vagyunk itt a vendegek.

Utunk a Generals Highway-en visz vegig es Wilsonianal eldonthetjuk, hogy idonkbe bele fer e Kings Canyon is. A 180as utan kell lemenni, nem szabad kihagyni ha idonk nem surget, vagy nincs lezarva. Telen nem takaritjak ezt az utat igy elofordulhat, hogy hiaba szeretnenk latni. Megfelelo idoben idealis kempingezesi lehetoseg van, kituno pisztrangozo folyo  es furdozesi lehetoseg talalhato. 



Itt van -Boyden Cave- csepko barlang  egy merfold hosszu es kulonleges formaju csepkovek talalhatok.  Rovid nemzeti parklatogatasba konnyen belefer a barlang tura.


Latogatasunk vegeztevel a 180as uton elhaladunk a Giant Grove mellett, itt is meg kell allni mert a vilagon egyeduli latnivaloban lehet reszunk.


Sequoia park latogatasunk itt er veget es folytatjuk utunkat Yosemite Nemzeti Parkba, ez az ut egyszer terkep kovetessel gyorsan levezetheto. Fresno kb masfel ora vezetesre van a parktol. Yosemite harom ora a Sequoiatol.


No comments:

Post a Comment