March 5, 2010

Sacramento és San Francisco.

 Sacramento, Callifornia fovarosa csak egy rovid ugras Stocktontol, vetek lenne kihagyni.












Nem szabad kihagyni egy rovid turat es meglatogatni az "orszaghazat" es Old Sacramentot. Ha hetvegen jarunk erre, akkor csendesebb a kornyek, nincs tomeg a belvarosban es a latogatok szamara nyitva van a kormanyzati epulet. Valoszinu szigoru ellenorzesen kell atmenni, de szerintem a repulo teren jobban megvizsgalnak mindenkit. Szabadon fenykepezhetunk es pozolhatunk a kormanyzo irodaja elott is. Megnezhetjuk a szenatust, az igaz, csak ablakon keresztul. Setalhatunk egyet az orszaghaz gyonyoru parkjaban is.


Innen csak egy ugras az ovarosi resz, vagyis Old Sacramento. Setahoz es ajandekok beszerzesere idealis.


Itt talalhato a railroad muzeum, kulonleges mozdonyok es szerelvenyek vannak kiallitva fedett csarnokban. Tovabbi otletem itt nincs, pedig biztos van mas latnivalo is, peldaul a Sacramento folyo.


Kovetkezo megallo a turistak szamara kotelezo San Francisco. Innen csekely 140 kilometer a kikoto.
Erdemes leparkolni es a tomegkozlekedest kihasznalni. Igazan gyalog lehet elvezni a varost. Mindenkinek ki kell probalni egyszer legalabb a Cable cart (villamost) Tobb vonala is van, de a kikotobol indul egy es bemegy a belvarosba. Sorolhatnam a latnivalokat, pl Lombard Street, Coit tower, Fisherman's Wharf, Alcatraz es Golden Gate Bridge. Ezeket a latvanyossagokat senki nem hagyja ki, mikor mi elmegyunk ide akkor is vegig latogatjuk oket, mintha eloszor jarnank a varosban. De peldaul ne probaljon senki fel menni a Transamerica Pyramid-ba mert sajnos nincs nyitva a nagykozonseg elott.




Ugy erzem ha elkezdem a listat akkor nem tudom abba hagyni. Szoljatok ha erdekel es akkor frissitem a temat a szukseges informaciokkal.

4 comments:

  1. szia! nagyon jó a blog, sok hasznos dolgot olvashatunk itt, csak így tovább!
    mi júniusban tervezünk egy 2 hetes San Francisco - Yosemite - Las Vegas - Grand Canyon - LA - San Francisco körtúrát. Érdekelne, hogy a nagyvárosokban hol érdemes leginkább szállást keresni. San Francisco és LA mely részeit ajánlanád? Napa Valley-ben voltál már?A nemzeti parkokat és Vegast nagyjából ismerjük, voltunk már arra...
    előre is köszönöm a segítséget.

    ReplyDelete
  2. Szia,nagyon jó az oldal,sok hasznos infot gyűjtöttem így utazás előtt.Mi most márciusba megyünk LA,Las Vegas ?Grand Canyon.Érdeklődnék ,hogy van e infod a helikopteres Crand canyon nézéshez?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia! Azert nem irtunk a helikopterekrol, mert mi nem probaltuk es nincs is benne tapasztalatunk. Biztosan gyonyoru latvany. Nagyon sok ceg ajanl utakat, van mibol valogatni. :)

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete