March 3, 2010

Death Valleybol-Sequioa Nemzeti parkba

iutan kiertunk Death Valleybol a nyugati kijaraton, felvetodik a kerdes merre tovabb? Minden felekepen a 190esen kell folytatnunk utunkat, hogy elerjuk a C-395ost ahol eszakra vagy delre fordulhatunk. Eszaki iranyban  Bishopon keresztul Yosemite keleti bejaratat erhetjuk el, ami sajnos telen le van zarva, mert a Sierra Nevada hagoit nem takaritja a Nemzeti Park szerviz. Mivel ez az ut jarhatatlan igy forduljunk delnek, hogy minel hamarabb eljuthassunk a legkozelebbi hegyi atjarohoz es folytathassuk Nemzeti Park turankat.
Ez a szakasz minimum 468km  300 merfold  ami ketsavos uton tobb figyelmet igenyel es ezert farasztobb is. Egesz napunk ramehet es a kovetkezo napi parklatogatashoz jobb ha megpihenunk.




Sajnos ez a szakasz azon kivul, hogy erdekes tajon haladunk nem tartalmaz kiemelkedo nevezetessegeket.



De aki szereti a termeszetet az ertekelni fogja, hogy a tengerszint alatti sivatagbol kiemelkedo hegyvidek milyen valtozatos lehet.


A valtozas a 178as uton kovetkezik be. 


Az ut a Sierra Nevada deli nyulvanyain elhalad Lake Isabella mellett. Ez egy viztarolo es nagyon divatos, sportra alkalmas hegyi to. Idealis horgaszasra es hajozasra elsosorban a Central volgy lakoi latogatjak.


 Central Valleybe erkezunk le es egy rovid autozas utan visszamegyunk a hegyekbe, hogy bejussunk Sequioa Nemzeti parkba. A mellekelt terkepen konnyen kovethetjuk, hogy melyik a legrovidebb ut a parkba.


Ha veletlen elnezzuk a fordulot a to mellett, akkor sincs baj, kicsivel 100km hosszabb uton a Kern folyo mellett elmegyunk Bakersfieldbe es ott eszaknak fordulva a 99es freewayen gyorsan eljuthatunk a hegyekbe vezeto uthoz.

No comments:

Post a Comment