March 12, 2010

Közbiztonság

Mivel felvetőtött a kérdés igy jobb ha erröl is beszélünk kicsit.
Valójában szerintem semmivel sem rosszabb a közbiztonság az államokban mint európában. 
Nyilván nem ajánlatos olyan környéken sétálni ahol minden földszinti ablakon rácsok vannak, vagy sok roncs autó áll az útszélén.




Az elmúlt 30 év alatt soha nem éreztem magam veszélyben. Ugyan kétszer feltörték az autóm, de szerintem a biztonságot ezt nem befolyásolja. Otthon (Magyar ország) többször volt gondom lopás vagy betörés miatt. Igy azt mondom, amcsiban jó a közbiztonság. 


Amit korábban irtam, hogy ne hagyjunk dolgokat szem elött a kocsiban, de ez mindenütt igaz. Turistáknál sok olyan dolog van ami könnyű zsákmánynak igérkezik és a könnyű pénz vagy haszon szerzés reményében még egy-két becsületes embert is bűnbe vihet. Az autóról első látásra nem lehet megállapitani, hogy bérautó  és ha nincs szem elé téve laptop, GPS, mobil telefon vagy kamera, akkor egy pulover vagy  takaró nem éri meg, hogy autónkat feltörjék. Ha mégis rablás áldozatául esünk, egyből hivjunk rendőrt aki elkésziti a jelentést. Fontos mert csak a jelentés birtokában fog a biztosító fizetni. Nem feltétlen fog szerepelni az ellpotott tárgyak listája szerepelni a jelentésben, de ezt nem várja el tőlünk a biztosítónk. Majd az otthon levő számlával kell igazolnunk, hogy ezek valóban megvoltak nekünk.



No comments:

Post a Comment