March 27, 2010

Mosási lehetőség útközben

Képtelenség 2-3 hetes útra elegendő tiszta ruhát csomagolni és valójában felesleges is.







Amerika nagyon praktikusan van megcsinálva. Minden valamirevaló városkában találunk mosodát. Ezek a mosodák teljesen önkiszolgálók. Van aprópénzváltó autómatájuk és mosószert is lehet természetesen kis csomagolásban kapni. A mosószer nem olcsó de aki úton van annak nem éri meg a nagy kiszerelésű csomaggal utazni. Mosógép és száritógépek tömkelege segit megoldanunk hogy ne töltsünk itt feleslegesen hosszú időt.

Megpakolhatunk annyi gépet egyszerre amennyit csak akarunk. Szárítás után pedig kényelmes helyünk van a hajtogatásra is. Amig a mosó és szárítógép dolgozik van idő képeslapok megírására vagy a további útvonal megtervezésére. Gond lehet, hogy nem feltétlen a látványosságok közelében vannak ezek a mosodák, így kis kitérőt kell tenni.  Viszont ez is amerika és egy ilyen élménnyel is gazdagabbak leszünk utunk végén. Laundromatot a tisztító (Dry Cleaning) közelében is találhatunk. 

ribizlifőzelék újabb gyöngyszeme
A nagyobb kempingekben (KOA) szokott lenni mosoda is. A legtobb nemzetipark kempingjeben nincs mosoda, viszont Mesa Verdeben van.
Szeretjuk az amerikai mosodakat.



Másik megoldás a motel vagy hotel mosodáját igénybe venni. Ha éppen szabad. Itt nem szokott olyan sok gép lenni, de ha van, akkor ez a legkényelmesebb megoldás. A gépek lehet, hogy kicsit öregebbek, de mosnak. Jobb híján remek megoldás.

Arra figyeljetek, hogy sok esetben a Laundromat nem a legjobb környéken található. Persze nem minden esetben, de előfordul. Ilyenkor a kocsiban (mint ahogy máskor sem) ne hagyjatok értéket szem előtt.

No comments:

Post a Comment