April 21, 2015

Las Vegas szobaárak UPDATE

Öt éve ítuk a bejegyzést a Las Vegas-i szállásokról. Bár a bejegyzés nagy része, főleg az általános dolgok ma is érvényesek, szeretnénk pár friss információval frissíteni a témát. 

Először is az árak kicsit felkúsztak. Ma már kicsit bonyolultabb 30 dollárért szobát találni a Stripen, de nem lehetetlen. Nagyban függ az ár attól, hogy mikorra keresünk szobát. Las Vegas híres az állandó eseményeiről. Szinte mindig van valamilyen kiállítás ezért az esemény népszerűségétől függően az árak állandóan változnak.



Ezt mi is a saját bőrünkön tapasztaltuk, amikor is egyik év január második hetében levezettünk Vegasba egy hétvégére. Miért is lenne gond január, kérdezhetitek. Szezonon kívül, újévi káosz már lement. Elkezdtem szobát keresni. Majdnem leestem a székről. A legolcsóbb szoba 475 dollár volt egy éjszakára az egyébként nem drága Exculibur Hotelben. Mivel nem volt más, kivettük 2 éjszakára. Lakosztály volt ugyan, Jacuzzis káddal, meg minden, de ezek "normális" ára úgy 120 dollár körül volt. Persze kiderült, hogy pont az Electronikai Világkiállítás idején mentünk (CES). Haha... Szerencsére Romesz piros-fehér-kék heteseivel a félkarún visszanyerete a 2 éjszaka árát, amit ma is csodának tartok, mert nem szoktunk játszani, vagy ha mégis, akkor nem szoktunk nyerni. :)

Nadeszóval... Az árak változóak. Lementettem pár nagyon jó táblázatot az MGM "család" kaszióinak árairól, hogy lássátok, miről beszélek:
Bellagio

 Circus Circus

 Exculibur

 Mirage

 New York New York
Az olcsóbb hotelek még ma is a Circus Circus, Exculibur, Luxor, Stratosphere, Tropicana. Mielőtt valaki az árak miatt inkább egy motelt választana, nézzen körül az olcsóbb szállodák listáján, sokkal nagyobb élmény egy nagy, a Stripen lévő Hotel/Casinoban megszállni, mint egy mellékutcai Motelben. Arról nem is beszélve, hogy a motelek ugyanúgy felnyomják az áraikat egy-egy esemény alkalmával. DE! Vigyázat---->

Az alamuszi Resort Fee

A fenti árak NEM tartalmazzák a resort fee-t, ami egy kötelező pótdíj, amit a hotelek vetettek ki azzal az ürüggyel, hogy fedezni tudják az általuk nyújtott kényelmi szolgáltatások fenntartási költségeit. Ez egy fix összeg, nem változik szezonálisan, mint a szobaár, de minden szállodának más és más. Akár 3-30 dollár is lehet éjszakánként. A resort fee felszámolásával a hotel alacsonyabb szobaárat tud meghirdetni mint a versenytárs (aki nem számolja fel a pótdíjat), A resort fee általában rejtett, illetve nagyon jól eldugott, apróbetűs tájékoztatásban van csak benne, és a kedves vendég sok esetben csak a recepción, bejelentkezéskor szembesül a kemény valósággal. A keresőmotorok, mint az expedia, priceline, orbit, kayak stb által adott árak általában nem tartalmazzák a resort fee-t, így félrevezető az árak szerinti sorbahelyezés.

A pótdíj tartalmazza a hozzáférést a fitness centerhez, medencéhez, napi ujság, internet a szobában (gyakran zsinóros, nem wifi), helyi és távolsági telefonhívások stb. Míg ezek így összekombinálva a resort fee-be olcsóbra jönnek ki, mintha minden egyes szolgáltatást külön megvennénk, akkor is ki kell fizetni mindegyiket, ha mi egyiket sem szeretnénk használni.

Az Egyesült államokban a resort fee leginkább Floridában (Orlando), egész Hawaii államban és Nevadában (Las Vegas) terjedt el.

Egy lista a jelenlegi resort fee összegéről a Las Vegas-i szállododáknál:



1 comment:

  1. Oh, latom mar, mit irtal, amikor megnyomom a lefoglalas gombot, hozzaadja. Csak elotte, ahogy a bejegyzesben is irtam a resort fee nelkuli arakat rendezi ar szerint sorba.

    ReplyDelete