July 27, 2013

Hogyan vigyük haza az USA-ban vásárolt dolgokat?

Ma már nem olyan egyszerű hazavinni a goodie-kat  kincseket, amiket itt vásárolt az ember, mert a repülőtársaságok sajnos eléggé megszigorították a szabályokat... súlykorlátokat levitték, hogy az embernek már az is fejfájást okoz, hogy az úthoz szükséges ruhatárat belegyömöszölje egy bőröndbe.




Postát el lehet felejteni, egy-egy csomag ára a csillagos eget súrolja, de akkor mégis mi a leggazdaságosabb megoldás?
Nos az elmúlt években többször is volt szerencsénk beleszaladni ebbe a problémába. Családtag jött látogatóba és a legtöbb repülőjegyhez 1 azaz egy 22,5 kg-os csomag szállítása jár ingyen. Mint írtam, postán feladni egy csomagot pénzkidobás. De a bőröndbe nem fér bele a sok ajándék, új ruha, cipő, stb, amit olcsón megvettünk, hogy spóroljunk és most itt állunk,  minden kipakolva a hotelszoba ágyára, bőrönd meg már tele...

A legolcsóbb megoldás a következő: extra csomagként kell hazavinni. Általában 50-100 dollárba kerül a második 22,5 kg-os csomag hazautatztatása, ami  olcsóbb, mint elpostázni (270 dollár). Viszont ugye az ember nem akar még azon felül 100-150 dollárt kifizetni bőröndre, mert akkor már tényleg nem érni meg az egész. Erre jók a sporttáskák. A repülőtársaságok szinte mindent elvisznek, egyszer majd figyeljétek meg, hogy mi minden jön ki a csomagtérből a futószalagra... Kartondoboz, szemeteszsák stb... 

Szóval mi a következőt cselekedtük: a Wal-Martban lehet kapni 14 dollárért sporttáskát (duffel bag -daffl beg). Ha azt szépen megtömi az ember, akkor az úgy 20-23 kg-ot bír el (vegyes tartalommal - ruha, cipő, kozmetikumok, ajéndékok... aranyrudakból csak 1, mert különben túlmegy a súlyhatáron). 

Szóval ha nem szeretnénk itthagyni a bevásárolt dolgokat és az egyetlen bőröndünkbe nem fér bele, amiket haza kellene vinni, bár nem olcsó, de mégis ez a leggazdaságosabb megoldás.

Azon is spórolhatunk pár dollárt, ha nem a reptéren vesszük meg az extra csomag díját, hanem online intézzük el, ami a mai technológia mellett viszonylag könnyen kivitelezhető. 

Mint láthatjuk, a jóvilágnak vége, amikor még ingyen lehetett 2 50 font súlyú bőröndöt hazavinni, de ha már bevásároltunk, csak nem hagyjuk itt a portékát... 

2 comments:

  1. Illetve elbizonytalanodtam, máshol meg azt olvasom, hogy nincs személyszállítás. Ugyanakkor meg valaki xtrailt emleget, ami jár a két város között.

    ReplyDelete
  2. Ez a Coast Starlight pont azon a részen megy, amiről írtatok, de a Grand Canyonos is izgalmas.
    Köszönöm mindkettőtöknek:)

    ReplyDelete