April 5, 2010

Valley of Fire park

Aki Las Vegasba jön es napközben nem tud mit csinálni, annak érdemes megnézni ezt az egyedi parkot.

View Larger Map



Ez a park 100km-re van a várostól, ami itt nem számit jelentős távolságnak.  A parkban lehet kemingezni, piknikezni és kitűnő kiránduló alkalom kinálkozik a sziklák közt. A park bejáratnál $6 belépőt kell fizetni autónként. Ha korán reggel érkezünk, akkor nem biztos, hogy nyitva van a park ranger jegyváltó irodája, ilyenkor, becsület kasszánál kell fizetni. Egy boritékba kell rakni a pénzt és ráirni autónk adatait, megtartva a boriték egy részét bizonyítéknak. Eddig soha nem ellenőriztek, de bármikor megtehetik és nem éri meg a büntetést. Aki feltud kellni hajnalban annak érdemes kimenni korán, mert a napfelkelte gyönyörű fényekkel jutalmaz minket. Különleges felvételeket lehet késziteni.
Különleges felvételeket lehet késziteni.
Találunk szikla rajzokat is ha nyitott szemmel járunk. De régi filmforgatások nyomait is fellelhetjük, Hollywood egy időben több filmet is forgatott itt. Egy teljes napba kényelmesen belefér és ha nyugat felöl érkeztünk akkor mehetünk a keleti kijáraton és akár délfelé mehetünk vissza Las Vegasba, vagy
 északnak a 169-es úton Overton felé, ahol megnézhetjük a Lost City Muzeumot és tovább haladva elérjük a 15-öst amin vissza jutunk a városba.


No comments:

Post a Comment