April 23, 2010

Evezős és tutajos túrák a Coloradó folyón.

Aki szeretne egy kellemes napot csurgással tölteni az megteheti Las Vegasban. A Hoover Gát alatt lehet saját vagy bérelt kajakot vagy más evezős vizijárművet a vizre tenni. 










Az út a Hoover gát biztonsági területéhez tartozik ami a dolgozók számára van elsősorban. Tehát aki itt szeretne vizre szállni annak előre kell gondoskodnia a szükséges engedélyről és a vizijármű beszállítását végző vállalkozó segit ebben. A legtöbb ilyen cégnél lehet bérelni felszerelést is. Aki nem akar bérelni és evezni az nagyobb tutajjal résztvehet a túrán, idegen vezetővel és ezek is megállnak a fontosabb látnivalóknál
Aki saját felszereléssel akar részt venni az 12 dollárért megkapja a vizre szállási engedélyt és plusz 3 dollár a nemzeti park belépő. Mivel magánszemély nem mehet be saját járművel igy a kajak-kenu beszállításáért is  fizetni kell az engedéllyel rendelkező cégnek.
A Hoover gát közelében a 93as highway-en levő Hacienda Hotelnél található az iroda ahol szinte mindent elintézhetünk, délelött 10:30 tól du 5:00 ig vannak nyitva.
Telefon számuk: (702) 494-2204
Ezen a számon: (702) 294-1414. elérhető az adminisztrativ irodájuk.
Az evezés 17-18km hosszú, a viz nem túl meleg ami üdítő a forró nyárban. Láthatjuk a vadvilágot és a völgy természeti szépségét. Megmártózhatunk az itt található melegforrásban és bejárhatjuk a kisebb szurdokokat is és cirka 8 óra alatt elérjük végcélunkat ahol felvesz a cég amely a vizrebocsájtasban segitett.

No comments:

Post a Comment