July 18, 2012

San Fanciscoból Crescent Citybe.

Mikor San Franciscót bejártuk és megcsodáltuk döntés elé kerülünk. 
Mehetünk északra Crescent City vagy dél felé Los Angelesnek. 
Mivel egy korábbi bejegyzésben már irtunk a délre haladó útról igy most megpróbáljuk  bemutatni az északi útvonalat is.



Ezt az útvonalat sem a gyorsaság jellemzi, hanem elsősorban a látványosság. A városból a Golden Gate-en kell ki menni. Végig az 1-es út (Pacific Coast Highway) jelzéseket kell követni és rövid időn belül elérjük az óceánt. Mi kempingeztünk, San Franciscotól északra, Bodega Bay-ben. Mivel koránkelők vagyunk, így a korai indulás nem probléma. A napfelkelte csodálatotos tud lenni...




Az egész út lélegzetelállító. Mi teljesen abban a tévhitben voltunk, hogy a Los Angeles-San Francisco a legszebb szakasza az egyes útnak. Hát itt leesett az állunk. Valami fantasztikus a kilátás, meredekebbek a hegyek, nagyobbak a viaduktok, kékebb az óceán és kanyargósabb az út. :)






A szerpentin néha bekanyarog a szárazföldbe, ahol gyönyörű házak, farmok mellett haladunk, olyan leírhatatlan hangulatot áraszt, ami teljesen elvarázsolja az embert.






Ha az óceánpartra tévedünk, akkor ne hagyjunk ki egy friss "Fish and Chips"-et. Bármelyik partszéli étterembe, pubba bemehetünk és beülhetünk, de mivel nekünk ott van Oszi, így mi kimentünk egy mólóra és ott eszegettünk meg a halacskát... Közben a fókákat néztük, ahogy úszkálnak a vízben...



Aztán egy kis étvágygerjesztő jelenet következett, amikoris a fókák elkaptak egy halmaradékokra vadászó sirályt és megették :( pffff



Mindenestre az útnak nincs párja. Ahogy a köd gomolyog az óceán felől és a felkelő/lenyugvó Nap sugarai átszürődnek a fák között, a friss sós levegő, az állatvilág, a nyugalom és a víz állandó morajlása...




Ezen az úton betérhetünk a Redwoods National Parkba. Az itt látható vörös fenyők nem azonosak a Sequoia mamutfenyőkkel. Nem olyan széles a törzsük és sudárabbak, magasabbak, mint a Sierra Nevadában élő fenyők.




Óvatosan kell menni, ha nagyobb autóval megyünk, nekünk be kellett hajtani a tükröket, és a tetőtől kb 1 cm-re volt a fa. :)


Ha valakinek van ideje San Franciscotól északra is kitérni, 2 nap alatt olyan csodákat nézhet meg, ami egy életre szóló emléket nyújt.




San Franciscoba visszafelé a 101-esen lehet menni, ami sokkal gyorsabb, mint az óceánparton kanyargó PCH (Pacific Coast Highway). Északra, Oregon felé pedig folytatódik a tömör gyönyör, még több csodálatos partszakasszal... de erről később :)

1 comment:

  1. Szuperek a képek!

    Az igaz hogy PCH egyes szakaszain nincsen világítás éjszaka? Amennyiben igaz akkor az azért elég kalandos lehet sötétben :)

    Pl. : 30227 Pacific Coast Hwy, Malibu, California 90265, United States

    ReplyDelete