June 22, 2011

Los Angelesböl Las Vegasba 66os út és Kelso dűne érintése

Aki Los Angelesből autózik Las Vegasba azok számára megemlítenénk mint alternatív útvonalat.



Természetesen ez az út a másik irányban is érdekes, de az utazók nagy része Los Angelesbe érkezik igy azt adom meg kiindulási pontnak.
Az út Barstow-ig megegyezik a Los Angeles-Las Vegas úttal.
Barstownál érdemes megtankolni, hogy tele tankkal folytassuk az utat.
Itt viszont át kell menni a 40-es autópályára amelyről hamarosan áttérhetünk a hires "route 66-re" vagy más néven a National Trail Highway-re.
Érdemes ezt az utat választani, mert ugyan nem olyan gyors és minőségű mint az autopálya. De sokkal kisebb a forgalom és múltja miatt érdekesebb is.




Láthatunk elhagyatott településeket, benzin kutakat és motelokat is.




Amboy kráternél érdemes egy pihenőt beütemezni és gyalogtúrát tenni a kráterhez. Tavasszal gyönyörű a környék, mert minden kivirágzik.


Tovább haladva Amboyban van Roy's Motel, tulajdonos probálja megőrizni az 50-es évek hangulatát, igy egy tipikus (ghost town-t) kisértet várost érintve haladhatunk tovább. Utoljára mikor arra jártunk a motel a benzinkút és a kávézó zárva volt, de az új tulajdonos azon fáradozok, hogy újra megnyiljon a látogatok elött.

Keletnek hamarosan elérjük Kelbaker road-ot ahol balra vagyis újra északnak kell fordulni.

Rövid autózás után a Kelso dűnékhez vezető földuton balra, ezen kb 3 mérföldet kell menni ahhoz, hogy gyalogtúrázhassunk a dűnéken. Aki bérautóval van annak nem ért tudni, hogy lehetséges, hogy az autóbiztosítás érvenytelen ha a földúton történik valami a kocsival.

Érdekessége, hogy a homokot a szél hozta ide állítólag a San Bernardinó hegy környékéről és itt gyült össze.



A legmagasabb homok dűne kb 200 méter akinél van egy szánkó vagy akár egy szemetes lapát az csúszkálhat egy jót a homok sivatagban.
Nap felkeléskor vagy nap lemente idején drámai fotókat lehet készíteni.
Tovább haladva északfele utba esik "Kelso station" ez is egy kisértet város-ka.

Nevét egy vasúti alkalmazottról kapta akit egy sorsoláson választottak ki. Azért épült ide a település mert a közelben van forrás és a gőzmozdonyok itt vettek fel vizet. Ma nincs jelentősége és leginkább áthaladó forgalma van.




1 comment: