May 28, 2010

Turistaszezon az USA-ban

Május utolsó hétfője nemzeti ünnep amerikában, ez Memorial day .



Ezen a napon emlékeznek meg a háborúkban elesett katonákról. A nyár, és ezzel a nyaralási szezon ekkor  indul be. Ugyan az iskolákban nincs vége az oktatási évnek, de van aki ilyenkor már kiveszi a gyereket az iskolábol es elzarándokol a különböző nevezetességekhez. Minden turistalátványosság erre a dátumra vár, mert az elkövetkező három hónapban kell annyi pénzt keresnie ami a következő szezonig kitart. Aki utazik számoljon azzal, hogy mindenütt sokan vannak, a szállás és üzemanyag is többe kerül mint télen, illetve szezonon kivül. Hétközben  napközben is a turistacsapdák közelében forgalmi dugó lehetséges és rengeteg rakoncátlan gyerek zavarhatja az utunkat, csak óvatosan.
Ez a nagy tömeg Labor Day-el ér véget vagyis szeptember első hétfőjével. Ekkor mintegy varázsszóra eltünik a tömeg, hiába van jó idő, a tengerparton csak elvétve lehet látni embert. Egy-két helybéli és néhány túrista kivételével eltűnnek a látogatók. Tehát aki teheti az ezt a két dátumot tartsa szemmel amerikai utazása alkalmával.
A nyár közepén, július negyedikén különösen nagy tömegre kell számítani. A Hálaadás és Karácsony után ez a legforgalmasabb ünnep.
Szezonban mindenképp érdemes a szállást előre lefoglalni, mert a "majdcsak találunk valamit" megoldás ilyenkor nagyon necces és nagyobb az esélyünk rá, hogy szállás nélkül maradunk.

No comments:

Post a Comment